Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Ми те, про що ми мріємо.

"Ніякі природні та архітектурні чудеса різних країн світу не порівняються із чудесами та красою рідної України. Ми можемо на рік поїхати на Шрі-Ланку за екзотикою, але потім душа та серце все одно потягнуть нас до наших, Українських Карпат. "

Відгук туриста Аккорд тур Marinella (КИЇВ) на тур
ще
26
фото
Поїздка: 22 червня 2015
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Лето 2015
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур "Карпатський тандем" …або відпустка для активних

Друзі! Я дуже люблю писати відгуки одразу після закінчення туру, коли "ще гаряче", коли ще вирують емоції, коли ти тільки-но попрощався із тими, хто за такий короткий проміжок часу встиг стати для тебе хорошими друзями, справжньою командою, коли ти ще десь по дорозі до дому і знову і знову прокручуєш події кожного дня поїздки в голові...

Є люди, які не можуть піднятися з дивану і поїхати навіть на річку у власному місті, бо їм настільки ліньки кудись рухатися, окрім як на кухню за салом, а є люди, такі, як я, які до цього власного дивану ніяк дістатися не можуть, адже більшість свого вільного від роботи часу вони проводять у подорожах. Через постійні подорожі мій диван вже покрився пилом, під ним поселився бабайко, я ще досі не змінила зимову постіль на літню, кіт вже спить замість мене там, причому він настільки зріднився з цим диваном, що й почав спати як я - головою на подушці, а лапи ховає під ковдру. Я ж змінюю дивани постійно, бо постійно подорожую. І намагаюся робити це саме із АККОРД-ТУРОМ, безумовно, найкращим туроператором не лише України, а й серед країн СНД.

Оскільки я дуже активна людина, яка обожнює гори й тільки гори (незважаючи на те, що моє ім'я перекладається як "морська"), я вирішила обрати для себе якийсь дійсно активний і різноманітний тур в Карпати. Причому обирала і замовляла тур під час мого ювілейного 20-го сходження на Говерлу (деяким людям типу мене скучно й нудно просто зійти на гору, їм треба ще щось паралельно робити, тому поки мої колеги повзли, ледве переводячи подих і рухаючи ногами останні сто метрів до вершини, я встигла за цей період, добре, що Київстар на Говерлі ловить, замовити тур, поспілкуватися з менеджером, придбати онлайн квитки на потяг і навіть подзвонити начальству і поставити до відома, що я йду у відпустку через тиждень). Я вже не пам'ятаю ті останні вихідні, починаючи з березня, коли б я була вдома, намагаюся постійно кудись їздити, тому й вирішила продовжити традицію, замовивши в Аккорда цей дуже популярний та активний тур Україною. До речі, буквально за два тижні до виїзду була в Білорусі і спілкувалася з місцевими жінками, ті сказали, що незважаючи на страхітливі теленовини, вони все одно обов'язково поїдуть цього року в Українські Карпати, бо хочуть перевірити, чи дійсно там настільки товариські люди.

Отже, замовила, зібралася, поїхала.

Подумала: "Добре, що це не рейсовий автобус в Європу, бо валізу ледве-ледве закрила, а на кордоні з цими досмотрами потім її б закривали всім автобусом (вже було таке), але вже ближче до поїзда валізу все ж таки довелося відкривати, бо папочка з квитками була покладена в самий низ під речі ("тіпічная бландінка", що тут ще додати? ;))

На львівському вокзалі мене зустрічає керівник групи пан Сергій Копанський. На мій погляд, він найбільш відданий своїй справі серед усіх гідів, включно із європейськими, з якими я їздила по різних турах, він є дійсним професіоналом (не плутати з професором) своєї справи. Але про Сергія напишу трішечки нижче.

Тепер, власне, з приводу туру.

Ну це просто крутяк, друзі! У мене були сходження на Монблан, польські Риси, тобто, на більш високі й круті вершини, але, відверто кажучи, організація поїздок там була ніяка, а саме ж від неї в першу чергу залежить, чи отримає турист задоволення від мандрівки. В Карпатському Тандемі є Близниця, а також деякі інші вершини - вони нижче і значно легше, ніж вказані вище, але красоти гір і навколишньої природи ніскільки не гірше, а завдяки чудовому керівникові від Бога пану Сергію наші сходження й походи вразили та сподобалися мені настільки, що я обов'язково поїду в цей тур наступного року (а щоб не порушувати традицій, теж замовлю його під час мого наступного сходження на Говерлу).

Насправді, Карпати - величні, могутні, непохитні і такі вражаючі, вони закохують в себе з першого погляду! Краєвиди з Близниці відкриваються такі, що не віриш своїм очам, та й, власне, знайти поганий вид в українських Карпатах - це те ж саме, що вірити в те, що долар знову буде по вісім, а Янукович перестане повторювати, що страуси - то не його, а вони просто жили поруч із ним...

Рафтинг по Черемошу - однозначно рекомендую всім, особливо тим, хто ще сумнівається. Це не страшно, це екстремально весело, драйвово, це командно, це дружньо та це запам'ятається надовго! Особисто мені рафтинг допоміг зрозуміти, що не так страшно повністю намокнути, як потім висушити взуття (за чотири дні кросівки в сене так і не висохли повністю, тому беріть з собою електричну сушку для взуття, або запасні кросівки, а також комфортний одяг для рафтингу, а тим, хто збирається сплавлятися байдаркою і буде сидіти попереду, раджу взяти із собою багацько теплого одягу, тільки не як в тому анекдоті: "-Ти теплі речі взяла? - Так, сім пляшок коньяку! ". На байдарці можете сплавлятися навіть, якщо до цього ви навіть не знали, як вона виглядає, а на рафті сплав вийде більш спокійний. Дівчатка, моя порада - якщо оберете байдарку, не фарбуйтеся, бо опісля сплаву будете виглядати як та дівчина з фільму "Дзвінок", що вилазила з тєлєка і лякала всіх одним своїм виглядом.

Навіть, якщо будете сплавлятися під час дощу, - то не є проблема, за це не хвилюйтеся) під час дощу смішно мити дороги водомийною автівкою, як це роблять у нас на селі в Києві (в суху погоду, мабуть, вони не бачать в тому сенсу) а от сплавлятися - запросто! Все одно намокнете.

Похід на Близницю навіть для такої гірської кози, як я, яка була на "майже п'ятитисячнику", багатьох горах Чорногірського та Горганського масивів та два десятка разів на Говерлі, все одно став ще одним відкриттям прекрасної природи рідних Українських Карпат. Підйом для мене був дуже легкий, але все ж таки він потребує деяких фізичних зусиль. Одягайте зручний одяг (не джинси) та не думайте, що у шльопках ви дійдете на вершину без подряпин. Чим ближче до вершини, тим сильніше дме вітер. Він не холодний, але настільки потужний, що якби такий вітер дув у Києві, коли на Януковича упав вінок, то цей вінок разом з Януковичем ще б тоді завдяки силі вітру швидко опинилися б в Ростові-на-Дону. На вершині можна залишити свій символічний камінь або камінчик, але пляшки та інше сміття бажано не залишати, бо, як я вже писала, вітер настільки сильний, що за законом справедливості вас віднесе разом із кинутим вами сміттям прямо до графа Дракули в Румунію чи до мадьярів.

Факультативи. Раджу замовляти їх всі, нема чого в Яремче чи Вижниці/Косові сидіти в готелі. Факультатив на полонину до гуцулів коштує як два магнітики у Відні, сплав по Черемошу - як дві пляшки пива в Чехії, і я вдячна тим, хто розробляв ці тарифи, за їхню дійсно смішну ціну, бо отримати стільки позитивних вражень за такі маленькі гроші - це дійсно суперово!

Дуже цікавими були мандрівки по горах, такі собі прогулянки із маленьким фізичним навантаженням. Чисте повітря, файні пахучі квіти й трави супроводжували нас увесь час, суничні та чорничні полонини зустрічалися нам на шляху та дарували нам ягідну насолоду раніше, ніж до них добиралася паралельна група з Ільком, могутні скельні масиви вітали нас своєю величчю, неприступністю та силою віків, а підсмажені на кострі ковбаски надавали сил й наснаги.

Сподобалися Шешорські водоспади. Красиво, але багатолюдно. На жаль, подекуди багацько сміття. У стрімких і не дуже потоках водоспаду купалася майже вся група. Дехто губив то плавки, то резиночки для волосся, то біжутерію, але потім все якось само собою знаходилося і випливало на поверхню.

Друзі, беріть купальник чи щось, в чому ви будете плавати, бо потім будете жалкувати, як я. Беріть також мезим, активоване вугілля і пару порожніх пластикових пляшечок, в які ви будете набирати водичку з чистих карпатських джерел (вода там за якістю набагато краще розрекламованої Боржомі).

Друзі, не беріть платтячка, спіднички (в більшості випадків це стосується дівчат, хоча буває..))), не беріть сандалі, краще візьміть дві-три пари кросівок із хорошою подошвою, дощовик беріть, парасольку не беріть, бо від неї користі як від козла віскі, не забувайте про теплий одяг в походи і легкий одяг для відпочинку. І, головне, не забудьте про гарний настрій, із яким ви будете розпочинати та закінчувати цей чудовий активний тур по Карпатам.

Мені особисто сподобалося в турі все, починаючи від моменту його оформлення у компанії Саквояж-Тур в Києві і закінчуючи прощанням з усіма у місті Лева. Ані трішечки не втомилася, хочеться побажати менеджерам компанії подовжити цей тур ще на дні - десятиденка була б ідеальним варіантом, бо більшості із нас для повного щастя не вистачило ще буквально декількох днів. Зі свого досвіду хочеться запропонувати на якийсь день зробити поїздку в Верховину до музея Романа Кумлика чи Миколи Іллюка та вихід на полонину за грибами.

Хочеться висловити особисту подяку пану Сергію Копанському, найкращому гіду Аккорд-туру, який робив все для того, щоб кожен із нас зміг повною мірою насолодитися мандрівкою, красою нашого рідного краю, який встигав одночасно піклуватися про всіх, навіть про тих, хто був у паралельній групі. Помітно, що Сергій дуже любить свою роботу і старається виконувати її максимально якісно. Вважаю, що це якраз той найвищий рівень професійної майстерності, на який потрібно рівнятися всім іншим гідам, працівникам Аккорд-туру. Якби всі так віддавалися роботі, як Сергій, українці б вважалися найбільш працьовитішою нацією в Європі, а німці з австріяками скромно курили б в сторонці та просилися б до нас на роботу.

Друзі з мандрівки! Я обіцяла всім фото з рафтингу та інші фотки з людьми, що я робила. Я обов'язково викладу ще один відгук про цю мандрівку, в якому ви знайдете лінки на сайт, де ці світлини можна буде завантажити, але це буде, як тільки повернуся до Києва, тобто 1-го приЛИПНЯ ввечері о 19-й годині і 5 хвилин за київським часом, коли за вікном гавкне той сірий собака та каркне 40-літній ворон.

Якщо у вас будуть якісь запитання з приводу туру, побажання, скарги, претензії чи ви просто захочете переказати мені в подарунок гроші на банківську картку, ви можете написати мені на електронну скриньку marinapanchuk@gmail. com

Або ж додати до друзів на Facebook:

http: //facebook. com/queen. of. unique

З. І. У мене на сайті Аккорду насправді багато відгуків у розділі туристів зі стажем, нікнейм Kievlyanochka, але чомусь мені не вдалося зайти під своїм обліковим записом...
Я бачу дивний сон:

Немов переді мною

Карпати нереальної краси

І я, завмерши собі стою,

І насолоджуюсь красою

А навкруги ще тридцять два таких, як я і ти.

І знали ми, що там далеко десь у світі,

Який ми кинули

заради цих божественних країв

За нами сумують начальники і їхні діти,

Такі знедолені і інколи сердиті,

Бо їхню роботу, мабуть, нікому робить.

Ми знали се, та щось душа в нас не боліла,

А тихо посміхалася, та груди жар стискав,

Та ані важкі стежки, ані камінь нас не відтягли від діла,

На Близницю ми йшли, напруживши все тіло,

Та й пан Сергій назад нас не пускав.

На Близницю йдемо, в одну громаду скуті

Святою думкою, і палички в руках

Нехай нема зв'язку і склАдні наші путі,

Ми йдемо до вершини, дощовики забуті

Та ейфорія щастя нам пройде по кістках.

І всі ми як один в Карпатах заспівали

І тридцять голосів крізь небо загуло:

"І Слава Україні, Героям нашим Слава! "

Ми, українці, ми - сильна Держава,

А Путін, Путін... він..... "

Впевнена, що цей тур не може не сподобатися, адже він побудований настільки ідеально, що підійде всім - і тим, хто любить пішохідні мандрівки, і тим, хто любить просто насолоджуватися природою Карпат, і тим, кому, як от мені, постійно хочеться кудись залізти (мабуть, в минулому житті люди типу мене були гірськими козами десь в Марокко).

"Карпатський тандем" як тур - це одночасно і відпочинок, і втома. Але втома лише приємна, втома, яка залишає після себе лише позитивні спогади і враження. Не бійтеся труднощів, які можуть вас спостерігати під час сходження на красуню Близницю, то є дрібниці, які потім окуповуються настільки захоплюючими краєвидами, що аж подих перехоплює - і наступного дня виникає бажання знову зійти на якусь гору. Багато хто з моїх колег їздить на роботі на ліфті на другий поверх, а коли я їм кажу, що, незалежно від поверху в будинку, я ходжу пішки, по сходах, навіть на 22-й поверх, ніхто з них мені не вірить, але саме тому всі ці сходження в Карпатах для мене - дрібниці й лише невеличка, приємна втома. Якщо ж ви, шановні мандрівники, все ж таки сумніваєтеся в своїх силах, раджу хоча б за тиждень до початку мандрівки робити кожного дня 50 присідань чи/та підніматися пішки хоча б на 5-6 поверх і назад, навіть, якщо живете на 1-му поверсі. У випадку, якщо вас побачать ваші сусіді і запитаються вас, "а шо це ви бігаєте туди-сюди, Іване/Світлано? ", ви завжди зможете відповісти, що застукали дружину/чоловіка із коханцем/коханкою, та остання/останній побіг (ла) від переляку вгору по сходах, а ви побігли вслід за ним, але... вже було пізно - той (та) спустився (лася) вниз на ліфті, як тільки ви добігли до 16-го поверху.

Прикріплюю до відгуку лінк на обіцяні мною світлини для друзів-туристів з туру. Виклала так швидко, як тільки змогла, адже наша пара веселих одеситів обіцяла знайти мене навіть в Парламенті Луангпрабангу чи серед пасовиськ Антананаріву, якщо я не викладу ці фотки на сайті Аккорд-туру. Дякую всім за чудову компанію, за нашу дружню команду. Дякую Сергію Копанському за ідеальну мандрівку та чудове ставлення до всіх нас, його оптимізм заряджав нас і спонукав на нові сходження й походи. Дякую Тетянці, Наталкам, Юліям, Радику, Даринці, Сашку-байдарочнику, Сашку та Марійці, Вікусі та Владу, а також тим, з ким ми щось відмічали (не пам'ятаю, що, і не пам'ятаю, з ким, і чи не сон це був), а також нашій паралельній групі за те, що вони ледве встигали за нами і не намагалися обігнати (мене не обженеш!).

І, наприкінці, короткий огляд цього неперевершеного туру по днях окремо:

День перший: Поїзд Київ-Львів. В плацкарті вночі спека плюс тридцять, в купе - кондішн на мінус 10, в СВ - не знаю, не дійшла (не пустили), у вагоні-ресторані - плюс двадцять і телевізор із футбольним матчем - ідеально.

День другий - Знайомство біля автобусу. Привіт всім, я - Марина, і я тут найактивніша, найгаласливіша й найвеселіша, але через день-другий ви і так всі це будете знати. Івано-Франківськ, "Десятка", Яремче, амбарні замки на місточку із побажаннями вічного кохання, вишиванки по 2000 гривень, дегустація настоянок, дегустація закусок до настоянок... Потім ще щось, але не пам'ятаю, кудись пішли, мабуть, що десь купалися, і - перша ніч на новому місці.

День третій. Похід на Близницю. Їдемо до Драгобрату на спецавтівках, я - в кабіні з водієм, починаємо з розмов про політику та жартів про Кличка, закінчуємо дискусією про те, чим УАЗ краще ГАЗу. Сходження на прекрасну гору Близницю, внизу відкриваються гірські божественні краєвиди, невеличкі озерця, галявини, полонини та палатки з туристами, які відкривають палатку, щоб вийти й подивитися на нас. На зворотньому шляху Сергій дивує всіх нас і змушує ще більше захоплюватися собою. Потім ми спускаємося на тих самих автівках вниз, Марина радить водієві їхати короткою дорогою, щоб обігнати інших. Водій із радістю робить це. Ввечері - прогулянка по місту Яремче, яке о 9-й годині вже майже повністю поринає у тишу та спокій і створює настрій благодаття.

День четвертий. Рафтинг. Байдарки рулять. Шкода, що каяків не було: (Ми з напарником виконали програму Мінімум - просто сплавилися, професійно і фактично без пригод. Наші друзі-одесити виконали програму Максимум - у них сталося все те, про що розповідали на техніці безпеки. Але врешті-решт й вони закінчили сплав. Всі були мокрі, але нереально щасливі. Потім почалася моя епопея з кросівками, які сохли чотири дні. У "Мар'яни і Назара" дуже хороший готель, але в номері і особливо у ванній кімнаті дуже велика вологість, тому навіть моя носова хусточка висихала більше двох діб.

День п'ятий. Поїздка на полонину до гуцулів. Дуже цікава екскурсія, яку, безумовно, треба відвідувати, але там вже в кабіні, на жаль, проїхатися мені не вдалося. Їхали всі однією командою і співали українські пісні - це було суперово і ду-уже відволікало від дороги, особливо тих, хто сидів біля відкритого вікна))) беріть з собою на цей факультатив гроші, якщо захочете придбати супер смачний сир - вурду чи будз. Купальник там також знадобиться.

День шостий. Прогулянка до Терношорької Лади. Сильне за енергетикою місце, яке знаходиться далеко-далеко від людей і те скельне місце насправді містичне і загадкове. Шлях туди був дуже мальовничим. А здивували покинуті людьми хати в досить непоганому стані, причому це було явище не поодиноке. Сергій розповідав багато цікавого про Ладу, про те, як він це місце знайшов, чим воно славиться. Він взагалі постійно нам щось розповідав, і це якраз той рідкісний для мене випадок, коли хотілося слухати ще і ще, бо інформація подавалася у дуже легкому для сприймання вигляді. Пан Сергій вміє так гарно розповідати про Карпати, що, мабуть, цих розповідей особисто мені більше всього буде не вистачати. До речі, Сергій - це перший в моєму житті гід/керівник, який ніколи не злився, не показував свого невдоволення, наприклад, з приводу тих, хто запізнювався, ніколи не намагався щось довести та в чомусь нас переконати. Він є дуже толерантна, розумна, вихована, щира й компанійська Людина, і я вдячна Аккорд-Туру, що у цієї компанії є такий Працівник.

День сьомий. Ми поїхали в Косів, трішечки змінивши плани, бо по понеділках (останній день нашого туру) ринок не працює. Дівчатка придбали собі вишиванки, я хотіла придбати Фольц Транспортер з об'ємом 2,4, покришки 21 дюйм до нього, газову установку, гірський ровер та стиральну машину, але водій заборонив, сказавши, що на це все не вистачить місця в автобусі:) тому я придбала стаканчик малинки і задовольнилася цим.

Потім у нас були досить цікаві музей гуцульської кераміки та музей ліжників, де, до речі, ви зможете придбати собі сувеніри. Дійсно, враження від відвідування музеїв залежить багато в чому від того, як екскурсовод зуміє подати інформацію - а жіночки в цих музеях впоралися із цим на ура!

Шешорські водоспади... Шикарне релаксове місце для відпочинку, про них я вже писала у попередньому відгуці, тому не буду повторюватися.

День восьмий. Прогулянка по Буковинським Карпатам протягом дня. Вражаючий Скельний масив Соколине Око. Поїдання суниці, чорниці, ковбасок або травички (кому чого вистачило). Спостерігання за саламандрами, які ховаються у скельних ущелинах. Неважкий активний день, прогулянка по місцям вражаючої лісової Карпатсько-Буковинської краси. Місцина відрізняється від тієї, яку ви побачите під час сходження на Близницю чи на відому всім Говерлу. Наприкінці - чудовий пікнік разом з усіма. Ще раз переконалася, яка у нас була дружня та чудова група.

День дев'ятий. Повернення додому. Хтось - одразу спішив на поїзд, але більшість групи все ж таки залишилася ще хоча б на один день у Львові. Особисто я наступного дня після поверення до найкращого міста світу виконала програму "Максимум":

-З'їздила на "Львів-Арену" і урочисто повідомила касиру під час купування квитка для огляду стадіону, що "Шахтар і тільки Шахтар! ")))

-В-сьоме піднялася на міську Ратушу, точніше, на оглядовий майданчик

-В-третє піднялася на гору Високий Замок

-В-перше піднялася на оглядовий майданчик Собор Святих Ольги та Єлизавети

-Зайшла до колег у театрі М. Заньковецької

-Відвідала декілька улюблених місць та кафешок у Львові, наприклад, "Арсенал" та кафешку "Під золотою розою"

І, врешті-решт, з приводу готелів. Перший готель вже давно став мені рідним, я зупинялася там як з Аккорд-туром, так і самостійно, і повністю задоволена; другий готель в принципі теж непоганий, але звукоізоляція там така, що коли ти живеш в першому котеджі, а хтось храпить в другому - то ти не просто чуєш, як цей хтось храпить, а ще й ритм храпіння запам'ятовуєш, бо тобі нічого іншого не залишається ;) хіба що такому жайворонку, як я, потім прокинутися о 5-й годині та включили Ich Will Rammstein через колонки на балконі... та то таке... :)

Дякую всім, хто здолав цей великий обсяг тексту, і особлива подяка тим, хто зрозумів, що йому цей відгук стане у нагоді. Якщо у вас будуть якісь запитання з приводу не лише цього туру, а й взагалі з приводу сходження на якусь карпатську вершину, мої контакти ви можете знайти у попередньому відгуці. Відповідаю швидко, але читати доведеться багато ;)

Лінк для завантаження фото (архів формату. rar, в одному - всі фото, в тому числі й не тільки з рафтингу, кожен завантажить і вибере ті фото, які йому цікаві)

http: //www. ex. ua/92284274

Побачимося в наступних мандрівках!

Номінації відгука "Ми те, про що ми мріємо."

66

Інші відгуки Marinella

Голосов 0
Голосов 0
Календарь 07.03.2017 - відгук на тур Намисто Гуцульщини
Голосов 0
Календарь 16.01.2017 - відгук на тур А над Говерлою зимові хмаринки!
Голосов 0
Календарь 25.07.2016 - відгук на тур А над Говерлою - хмарки!
Голосов 0
Голосов 0
Календарь 08.03.2016 - відгук на тур Намисто Гуцульщини
Голосов 0
Календарь 09.08.2015 - відгук на тур Карпатських гір передзвін
Голосов 0
Реклама
Відгуки про інші тури