Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Чотири стихії однієї мандрівки

"Ти сходиш на гору, а під ногами земля та джерельна вода, біля якої готуєш обід, а навкруги - чисте гірське повітря. "Когда взберёшься на высокую гору, перед тобой открывается огромное множество гор, на которые ещё только предстоит взобраться". "

Відгук туриста Аккорд тур Marinella (КИЇВ) на тур
ще
18
фото
Поїздка: 09 серпня 2015
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Лето 2015
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Карпатських гір передзвін

Коротко про тур "Карпатських гір передзвін" - "Мені сподобалося, дєкую, хочу ще" - міг би написати хто завгодно, але тільки не я і тільки не про зовсім новий і дійсно чудовий тур, душевну мандрівку Карпатськими краєвидами, такими різнобарвними, проте від того не менш рідними та обожнюваними. Завжди пишу відгуки одразу після закінчення подорожі, аби вир тих емоцій, які ми, мандрівники, отримуємо від поїздок, не зщух та не погас у сірих буденних днях життя.

Отже, в тур цей вирішила поїхати зовсім не випадково, замовила його заздалегідь, бо люблю на собі тестувати все нове, що з'являється в цьому житті, і це стосується не тільки нових сортів львівської кави чи львівського пива, а й турів найкращої, на мою суб'єктивну думку, туристичної компанії України - Аккорд-туру.

"Я поняла, что поездка на Октоберфест удастся, когда туристы начали "октоберфестить" еще во Львове при посадке в автобус" - саме так колись я сказала про одну з колишніх своїх мандрівок з Аккордом, і в цьому турі ще на його початку в Терміналі-А теж хотілося сказати щось подібне, адже коли знову в якості гідів, керівників груп зустрічаєш справжніх професіоналів своєї справи, своїх Друзів - Юрія Мартинюка та Сергія Копанського - тур обов'язково буде вдалим, це вже діє як прикмета! ;) І хоча у нас було дві паралельні групи на цей тур, я не розділяю наших обожнюваних керівників, адже ми фактично увесь час всюди їздили, ходили та насолоджувалися природою Карпат разом. Сергій та Юрій - це Знак відмінної Якості. Побачили їхні прізвища у вашому інфолисті - вважайте, вам дійсно пощастило!

Програма туру досить різноманітна та буде цікава як тим, хто вже їздив із Аккордом в Карпати, так і новачкам, що вирішили більше дізнатися про природні красоти Західної України.

Це є найбільш активний тур по Карпатам, але ж саме наша активність дає нам можливість жити в повну силу та насолоджуватися життям. День фізичного навантаження змінює день релаксу та легкого відпочинку.

Раджу вам, шановні мандрівники, брати всі факультативи, адже в принципі що у Франківську, що в Рахові цілий день робити нічого, окрім як на кшталт Фреймут інспектувати місцеві кафе та інші заклади відпочинку. Але краще спробуйте проінспектувати гору Грофу на складність підйому, гору Хом'як на незвичність рельєфу вершини і гору Петрос на неочікуваність спуску. А також протестувати величний Дністровський каньон на силу водного потоку, Солотвинські купальні на силу лінощів, що виникають після їх відвідання, та географічний центр Європи у Рахові на кількість людей, які вірять, що до тієї магічної кнопки треба доторкнутися саме носом, щоб загадане бажання здійснилося.

Поради тим, хто збирається їхати в цей чудовий тур:

1. Беріть як мінімум три пари взуття. Три пари - це точно не туфлі на підборах (стосується жінок, хоча....), шльопанці та балєтки. Три пари взуття - це кросовки/черевики із товстою подошвою, якісним протектором та, бажано, зі шнуровкою. Друга пара - їхній аналог на випадок промокання чи втрати (всіляке буває). І третє взуття - це прогулочні кросівки, легкі і такі, що продуваються зустрічними потоками карпатських вітрів, для днів релаксу. Щодо сплаву по каньону, то там взагалі неважливо, яке взуття брати, адже більшість із нас були босі, а взуття залишали або у відсіку для речей, або в рюкзаку, який клали у водонепроникний мішок. А ось на Ґорганах досить багато каміння, на якому легко підвернути ногу або вдаритися пальцем, тому подумайте завчасно про те, щоб захистити свої ніжки, бо якщо що - то ніжки після Грофи скажуть вам: "Краще б ми з тобою сиділи вдома. Більше ніяких гір". Дощовик, кепка від сонця, трекінгові палиці - це набір мінімум для тих, хто впевнено хоче підкорити всі три вершини туру. Палиці можна взяти на прокат в багатьох спортивних центрах/магазинах/клубах вашого міста, або якщо у вас гідом буде неперевершений пан Копанський – то він з радістю зробить саморобні палиці з дерев для кожного, хто про це попросить. Якщо киянам потрібні конкретні адреси подібних точок на Правому березі, де можна багато чого взяти на прокат, звертайтеся, із радістю підкажу. Адже для того, щоб на гору легко і з задоволенням йшлося, треба або йти туди з альпенштоками, або без рюкзака, тобто повністю розслабленим, або орендувати коня і нехай кінь вас несе. Але кінь може бути хитрим, він візьме і занесе вас на іншу гору, до того ж ви собі натрете мозолі там, де не треба, тому це вже найостанніший варіант із можливостей покращення свого сходження.

2. Беріть пляшку чи якусь ємність для води - пити при підйомі хочеться дуже сильно, а на шляху буде зустрічатися достатньо джерел для того, щоб повернути себе до життя та омолодитися. Після карпатської джерельної води ви будете почувати себе краще, ніж я після однієї грузинської води зранку 1 січня.

3. Обов’язково беріть із собою в поїздку лише позитивні емоції і вірте, вірте, що у вас все вдасться, навіть, якщо на вулиці ллє стіною злива, навіть, якщо в гаманці закінчилися гроші, а в номері вас зустрічає лише вітер з вулиці. До речі, щодо готелів у турі, то, як на мою скромну думку, на скромну думку людини, яка жила нещодавно в одному із 5-зіркових готелів Неаполя і опісля залишила незадоволений відгук на Букінгу, готель «Надія» у Франківську та «Рахів» у Рахові – це якраз приклад того, як за відносно невеликі гроші вартості туру можна відчути себе багатієм, якому не потрібна золота картка для розкоші, а вистачить і ста доларів, як у тій відомій розважально-пізнавальній програмі. Нам із подругою дуже пощастило – ми жили у «Рахів Аппартментс» - фактично трьохкімнатній квартирі із усім необхідним для життя, окрім, мабуть, кавоварки для неї та футбольним міні-майданчиком для мене. До речі, у Рахові після 22-ї години працює лише відділення міліції, панорамне кафе на даху готелю та вай-фай на першому поверсі. Банкоматів там достатньо, як і магазинів, де можна купити все, що душа просить, навіть, румунське чи угорське за смішні гроші.

Отож, мої висновки щодо кожного дня мандрівки:

1. Після поїзду частина людей були в стані зомбі, тому прогулянка Хресною Дорогою із відвідуванням Скельного Монастиря була морально втомлюючою для нас. То є дійсно місця великої Сили, але, чи то через спеку, чи то через втому навіть така мандрівниця як я, ледве-ледве сприймала те, що розповідав екскурсовод. Я дивилася то на екскурсовода, то на інших туристів як ведмідь – тобто, як на ситний обід. Я б порадила перенести екскурсію на останній день туру, тим паче, це Львівська область і до міста звідти їхати максимум дві години, а в перший день туру детально познайомити мандрівників із містом Івано-Франківськ, провевши якийсь вечірній факультатив із дегустацією чогось. Як показує досвід спостережень, такі от дегустації в перший день туру - і людей зближують, знайомлять між собою, і йдуть їм в кайф. А у програмі туру просто поставити час приїзду на Термінал-А на годину-другу пізніше.

2. Сходження на шалено красиву гору Грофу. Найскладніше сходження за всю мандрівку. Це щось на кшталт сходження по сходах на Бурдж-Халіфу, тільки навкруги замість кондиціонерів буде ліс та спостерігати за вами будуть хіба що птахи із звірятками-гризунами, а не охоронці по відеокамерах. Навколишні красоти того варті. Підкоріть цю гору – і не забудьте десь приблизно за 200 метрів до вершини справа у ялівцевих зарослях знайти мій чохол від мобільного телефону, який я там випадково загубила. А можете й мені щось залишити там на згадку (тільки нічого з пластику), я думаю, що повернуся на Грофу вже скоро і заберу ваш презент (на жаль, не буде так, як в програмі «Орел и Решка», де ведучі залишають 100 баксів, я можу залишити хіба що 100 білоруських баксів наступного разу).

3. Сплав по Дністровському каньону. Навіть, якщо ви ніколи не плавали не звичайній лодці чи не вмієте плавати, то є не проблема, абсолютно. Керівник групи запропонує вам на вибір різні плавзасоби, але раджу брати не катамарани, де уміщується 8-10 персонажів, а дво-трьох - чи навіть одномісні каяки/байдарки, так буде цікавіше, на мою суб’єктивну думку, та ви зможете розвинути нормальну швидкість на воді і сам собою керувати, а не бити один одного веслом чи обливати водою, як це трапляється на катамаранах. Хоча ось я сплавлялася на одномісному каяку, а десь собі купу синців-таки понаставляла, чи то веслами, чи то корпусом каяка, чи то коли під час обідньої перерви намагалася першою встигнути за Прикарпатським бальзамом. На випадок холодного вітру, якщо ви поїдете в тур восени чи навесні, беріть на сплав вітровку, бо хоча й сидіти на одному місці та працювати ручками доведеться достатньо довго як для початківців, коли сплав завершиться, ви можете дуже сильно змерзнути через раптове припинення активності, та й на воді не завжди є тепло.

4. Гора Хом’як. Як на мене – вона значно легше Говерли, окрім останнього 200-метрового ривку. Підйом та спуск в середньому займають 4-5 годин в залежності від погоди та середнього темпу групи. Ми з подругою взагалі спустилися хвилин за 50 (просто збігали вниз), а потім, поки чекали на всіх інших, встигли пройти 3 кілометри по трасі за кавою та бутербродами. Нас ледве не викрали місцеві гуцули. На Хом’яку хоча й протоптані доріжки, проте каміння також вистачає, тому одягайте хороше взуття. До речі, я там на вершині залишила одну свою сережку – тому, хто її знайде, буду вдячна  Після Хом’яка ми поїхали поселятися до Рахова, до речі, їхати в принципі недовго, ви ще встигнете відвідати панорамне кафе та передати привіт офіціанту Олександру, який завдяки нам дізнався про існування такої турфірми як Аккорд-тур і не забуде тепер ніколи.

5. В Солотвино раджу їхати, навіть, якщо ви такі, як я – тобто купання та всі ці процедури вам взагалі не цікаві. Особисто мені Солотвино нагадало Ланжерон в Одесі та центральний пляж Судаку. Тобто, там ще можна багацько чим зайнятися, окрім як приймати солені ванни чи купатися у звичайних басейнах. Наприклад, спробувати знайти басейн, де люди купаються разом із білими хробаками (жодних жартів), або ж постріляти в тирі. А ті, хто купався у соленій водичці, всі залишилися задоволеними, ті, хто залишився незадоволеними, залишилися у Солотвино танцювати та співати на тому місці, де колись стояв автобус)))

6. На Петрос варто йти. Це каже вам моє его, его людини, яка на Говерлі тільки 20 разів була. Тобто, мені було дуже легко. І краєвиди навкруги – захоплюють подих і все інше захоплюють також. Всім в принципі теж було дуже легко йти. Але це залежить від того, яким маршрутом поведе вас керівник групи. Наприклад, у першому виїзді туру пан Ілько Симоненко, як мені доповів мій тайний агент, повів всіх не так, як повели нас пан Юрій та пан Сергій. Дайте мені шанс, я ще й третій шлях знайду, як до Петроса зійти. Але йти легко, ненапружено, адже вас значною мірою підвозить спецтранспорт, а потім залишається рухатися протоптаною стежкою, дуже повільно набираючи висоту. На Петрос зможуть піднятися навіть ті, хто їздить на ліфті на другий поверх.

7. Рахів, Центр Європи, Скеля Кохання. Друзі, я там неподалечку від Скелі такого кота знайшла, білого, маленького, милого, і чого я його собі не забрала? Якщо раптом будете в тих краях і побачити, перешліть мені його, будь ласка, поштою, або передайте автобусом. Вирощу з нього справжнього мацура! Це – день релаксу, який щось дуже швидко закінчується, мабуть, передчуваючи кінцівку цієї мандрівки. Хто все ж таки візьме із собою спідниці та підбори, нарешті у цей день зможуть їх одягти, але за умови, що ви не будете намагатися залізти на Скелю Кохання. Біля Центру Європи у вас буде час відвідати сувенірний ринок та купити собі чи, якщо вам сподобається цей відгук, і мені медовухи, білих грибів та щось перекусити. Ціни там нижче, ніж в Яремче, де ви будете в останній день, тому раджу все, що душа і друзі просять, купувати саме там.

8. День повернення до Львова через Яремче, де у вас буде можливість отримати трішечки адреналіну, стрибнувши з банджи чи проїхавшись троллєєм. Але, на погляд багатьох туристів з моєї групи, набагато більше адреналіну отримав наш шановний пан водій Богдан, якому я «погрожувала» сісти за кермо та розвозити особисто кожного із туристів по їхніх домівках 

Друзі! Будь ласка, читайте програму туру перед тим, як збиратися їхати, особливо той пункт в кінці, де вас просять брати дощовик, хороше взуття, рукавички і т. п. В осінньо-весняний період вам це все дійсно може знадобитися. Не нехтуйте своєю безпекою та своїм здоров’ям, бо буде як із нашою однією туристкою, чудовою жіночкою, яка, проте, не взяла цей пункт програми до уваги і приїхала здійснювати сходження на Грофу у балєтках, пояснивши це тим, що іншого взуття у неї немає. Це добре, що її пожалів водій нашого спецтранспорту і дав на час сходження свої хороші черевики із носками, але якщо у водія будуть черевики 45-го розміру, а у вас ніжка - 36-го, навряд чи він вам зможе допомогти? Будьте обачнішими і гарного вам активного туру! Якщо ви здолаєте цей тур, всі інші Аккордівські тури стануть для вас дуже легкими!

З. І. На останок хотілося б порівняти Сергія Копанського та Юрія Мартинюка із мультяшними білками – Чіпом і Дейлом – причому Сергій – це 100 відсотковий Чіп, а Юра – 100 відсотковий Дейл. А я нехай буду Гайкою.

До зустрічі у наступних турах, друзі!

Кому щось цікаво з приводу цього прекрасного аккордівського туру або взагалі сходжень на гори, або якихось інших українських турів компанії – можете сміливо і спокійно писати мені на електронку marinapanchuk@gmail. com або зафрендити на фейсбуці https: //www. facebook. com/queen. of. unique

І, звичайно, дяка агентству «Саквояж-Тур», працівники якого передзвонили мені через секунд 30 після відправлення заявки на замовлення туру – то є дійсно рекорд, молодці!

Номінації відгука "Чотири стихії однієї мандрівки"

28

Інші відгуки Marinella

Голосов 0
Голосов 0
Календарь 07.03.2017 - відгук на тур Намисто Гуцульщини
Голосов 0
Календарь 16.01.2017 - відгук на тур А над Говерлою зимові хмаринки!
Голосов 0
Календарь 25.07.2016 - відгук на тур А над Говерлою - хмарки!
Голосов 0
Голосов 0
Календарь 08.03.2016 - відгук на тур Намисто Гуцульщини
Голосов 0
Реклама
Відгуки про інші тури