Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Новорічний Празький вікенд

"Доброго дня! Дозвольте й нам поділитися враженнями від туру «Вікенд.. . Празькі вихідні». Але не звичайного (про них тут багато вже сказано), а саме - Новорічного. "

Відгук туриста Аккорд тур nadiya_ (Козятин) на тур
Поїздка: 30 грудня 2015
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Зима 2016
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Празькі вихідні Прага, Дрезден, Карлові Вари

Набирайтеся терпіння, так як під час написання відгуку сестра Таланту – Стислість, нас не відвідала.

Оскільки трансфер до терміналу «А» (про що, до речі, ми були попереджені і записані на певну годину нашим керівником групи) проходить без проблем, розпочнемо нашу розповідь з знайомства з екіпажем нашого автобуса.

Вже зараз, забігаючи наперед, зазначимо, що в цьому турі нам дуже пощастило і з Новорічною погодою – вона була зимовою, але не дуже морозною, зі складом групи - всі були дружелюбні, привітні і пунктуальні, і з водіями – Олександром та Костянтином, які впевнено та професійно вели наш автобус автошляхами Європи та України, ну і, звичайно, з нашим сонячним керівником групи Богданом Андрущенко, який своєю професійністю та харизмою зумів організувати групу, вирішував майже всі проблеми і труднощі туристів так, щоб в нас залишилися тільки самі гарні спогади про цю поїздку.

А проблеми почалися вже на кордоні, коли виявилося, що в однієї жіночки неякісно виконана біометрія і прикордонник не може порівняти відбитки.

Оскільки в тур ми виїхали о 16-00, а проходження кордону перед святами задоволення не для слабодухих – 6 годин мінімум. От і уявіть собі стан туриста, в якого десь о 23-00 30 грудня на польському кордоні прикордонник не може злічити відбитки пальців. Ми теж почали хвилюватися і нервувати. Богдан все вирішив та заспокоїв нас, сказавши, що такі випадки трапляються, нічого страшного немає і все можна виправити. В жіночки взяли нові відбитки і відпустили нас в ніч:)

31.01.15. Десь о 7-й спинились в придорожньому ресторанчику, смачно поїли. Хоч і стояло 5 автобусів, всім часу та місця вистачило. Ціни помірні. Дуже зручно, що курс крони практично дорівнює курсу гривні, 1 кр – 0.95 грн.

По приїзду в Прагу ми мали залишити свій автобус на 9 годин у спокої, такі правила, про що були попереджені. Але час відліку починався не з моменту нашого виходу з автобусу, а з моменту його парковки. Тому назад ми в нього потрапили тільки о 19-30.

Отже, розпочалася наша екскурсія по Старому Місту сучасної Праги від Староміської площі до Карлового мосту. Потім була година вільного часу, а о 14-00 в нас розпочався факультатив «прогулянка на кораблику по Влтаві». Зазначимо, що з терміналу «А» з нами відправилося в подібні тури ще 2 автобуси (може й більше, але з 2-ма ми точно перетиналися) і всі факультативи в нас були сумісні. Хоча далеко не на всі факультативи були бажаючі, і деякі з них були відмінені. Але повернемося до кораблика: для стороннього спостерігача це був забавний атракціон під назвою «голодні люди». Не встиг кораблик відплисти, як всі, по команді гіда, побігли до підносів з їжею і не заспокоїлися, доки не «розмели», вибачте на слові, все до останньої скоринки. Прогулянка триває 2 години. Як раз вистачає, щоб все те з’їсти. Після прогулянки ми мали вільного часу з 16-00 до 19-30 і думається, що якби не святкові дні та ранні сутінки, можна було б встигнути гайнути на Празький Град, а так ми вирушили досліджувати Празькі супермаркети та МегаМоли, які 31.12.15 та 02.01.16 працювали до 18-00, а 01.01.16 – в них неробочий день.

Готель наш Hotel Boyček знаходився в містечку Мохов, приблизно в 34х км від Праги. Кімнати зручні, в деяких були фени, в деяких ні. Про відсутність фена і чайника в номері нам повідомляли ще в інфо-листі за 3 дні до виїзду в тур. Тому, якщо кому щось потрібно було з цих речей, а може ще й подорожню праску, то можна було взяти з дому.

Святкувати Новий рік ми виїхали з готелю о 22-00 і десь о 22-45 були вже на Староміській площі.

Почав падати сніг. Було не дуже холодно. Вночі ялинка і площа дуже гарно підсвічувалась вогнями. Лунала сучасна музика. Людей – не проштовхнутись. Всі веселяться і одне одного вітають. О 23-50 люди самостійно почали запускати салюти і на протязі 30-40 хвилин салюти безперестанку лунали з усіх боків площі. Офіційний салют, згідно чеських правил, лунав 01.01.2016 р. о 18-00 і тривав, як нам переказували, 10 хвилин. Більше двох годин сплило непомітно і ось о 01-30 ми зібралися біля автобуса повертатися в готель.

01.01.16 о 8-30 ми виїхали на екскурсію в Дрезден. Були тільки в Старому місті, але воно настільки вразило нас своєю вишуканістю та кількістю величних архітектурних споруд на один квадратний кілометр, реставрованих і відновлених, відомих та незабутніх, що хочеться в нього повертатись знову і знов. Відвідали також Дрезденську картинну галерею, щоб на власні очі побачити «Сикстинську Мадонну» Рафаеля, «Дінарій Кесаря» Тіциана, «Шоколадницю» Ліотара та інші. В галереї дозволена зйомка без спалаху. Хто не пішов в галерею, мав можливість відвідати замок-резиденцію Георгієвський палац та подивитися на легендарну скарбницю Августа Сильного, композиції та сервізи з дорогоцінного каміння на чолі з Дрезденським зеленим діамантом.

Факультатив «Чарівність Ельби» нам відмінили за браком бажаючих його відвідати, але мабуть це на краще, тому що з галереї ми вийшли о 16-й і вже швидко сутеніло. Навряд чи ми б щось там розгледіли.

02.01.16 Ми мали достатньо часу щоб відпочити, адже виїздили з готелю о 10-00. В Празі, ті хто бажав їхати в Карлові Вари перейшли в інший автобус, а решта залишилися гуляти містом.

По дорозі до курорту ми спинялися біля заводу Крушовіце, хто бажав, міг купити пива.

Карлові Вари - відомий міжнародний курорт з 12-ма цілющими термальними джерелами і 13-м джерелом лікеру Бехерівка. Звісно, щоб гарно все роздивитись часу мало. Потрібно приїхати туди відпочивати і тоді, променадним неквапливим кроком, попиваючи цілющу водичку, обійти всі визначні місця та закутки цього унікального міста. Придбавши хто що хотів, від Бехерівки і оплаток, до виробів з гранату та чеської косметики, повертаємося в Прагу і вирушаємо в напрямку України.

Кордон пройшли швидше 2-3 години. Подорож добігла кінця. В Україні лютував мороз, але спогади про гарно проведені свята зігрівали нас.

Дякуємо всім, хто був з нами в цій подорожі. Приємно було з Вами познайомитись і святкувати.

Водіям і керівнику групи дякуємо за їх нелегку роботу, бажаємо оксамитового шляху, комунікабельних і слухняних туристів, та нагадуємо слова з однієї пісеньки: «Тот, кто в Новый год работал – проработает весь год», тож … хай щастить.

Надія і Тетяна.

Номінації відгука "Новорічний Празький вікенд"

0

Інші відгуки nadiya_

Реклама
Відгуки про інші тури