Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Рейс 664

"Німеччина та Австрія на Різдво – це справжнє диво"

Відгук туриста Аккорд тур Mirta (КИЇВ) на тур
ще
35
фото
Поїздка: 03 січня 2016
Відгук:
ТОП рейтинги сезону - Зима 2016
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Європейські цукерочки:Прага, Мюнхен, Відень, Зальцбург, Будапешт!

Спочатку я шукала тижневий тур в Берлін та Мюнхен, але в Аккорд-туру такого, на жаль, не знайшлось. Намагатися за тиждень побачити ще й Зальцбург та Відень – не дуже вдала ідея, часу в містах мало, темніє взимку рано, але Різдвяна Європа – це така казка, завдяки якій миттєво забуваються всі недоліки туру. В усіх містах крім Берліну ще були різдвяні прикраси та ілюмінація, працювала частина різдвяних ярмарок та скрізь саме розпочався сезон зимових розпродажів.

Але якщо маршрут туру був не дуже вдалим, то зі всім іншим нам пощастило: хороший автобус, водії-професіонали та гід Таня Лемеха, завдяки якій ми за обмежений час все ж встигли потрапити на найцікавіші екскурсії, та яка змогла зацікавити своїми розповідями навіть тоді, коли неможливо було відірватись від краєвидів за вікном автобуса: драматичні історичні події та легенди, факти з сучасного життя місцевих, ідеї сувенірів та поради, де їх краще купити.

Ще нам дуже пощастило з транзитними готелями. В першу ніч ми зупинялись в готелі в Легниці (Sekowski Hotel), в другу ніч – в Нюрнберзі (Ibis Hauptbanhof). Готелі були недалеко від центру, тому була можливість побачити ще й ці два міста, яких немає в програмі туру. В Легниці дуже симпатична центральна площа та різдвяна ілюмінація. Нюрнберг був неочікуваним сюрпризом – середньовічна архітектура з розписами на стінах та чарівні пряничні будиночки на центральній площі – дуже колоритне місто, особливо в порівнянні зі строгим та утилітарним Берліном.

У Берліні ми були з 12 до 18 години. Крім оглядової екскурсії було 2 години вільного часу та факультатив «Зачарований Берлін» (Sony Center на Потсдаммер Платц – must see!, бульвар зірок та місце проведення Берлінале, залишки Берлінської стіни), але встигнути на всі факультативи, заявлені на сайті Аккорду – не реально.

До Мюнхена приїхали о 12 годині, частина групи залишилась в місті, решта – поїхали на факультатив у Нойшванштайн (і сам замок, і дорога, що проходить повз засніжені Альпи, і баварські містечка – враження на все життя). О 18:30 була оглядова екскурсія по Мюнхену, з 20 до 22 години – вільний час.

У Зальцбург приїхали об 11 годині, знову бажаючі могли вийти в місті, після чого розпочався факультатив у долину Зальцкаммергут. Дорога проходить через Альпи і повз гірські озера, місцевість просто фантастично красива. Проїжджали біля головного офісу Red Bull – скляні футуристичні будівлі посеред басейнів і в оточенні гір – робота в такому офісі, можливо, й справді «надає крила»… Далі був оглядовий майданчик над озером Вольфгангзеє, містечка Санкт Вольфганг і Гальштат – це просто райська краса, яку марно описувати, потрібно лише бачити. Оглядова екскурсія по Зальцбургу була з 17:00 до 18:30 і потім вільний час до 21:00.

У Відні були з 12 до 19 години. Крім оглядової екскурсії відбувся факультатив «Величний Відень» (будинок Хундертвассера та палац Бельведер). Я цього разу гуляла по місту сама – сходила на екскурсію до опери (7,5 євро з екскурсоводом), піднялась на оглядовий майданчик собору Св. Стефана (343 сходинки – задоволення, звичайно, сумнівне, але види міста варті того).

В останній день у нас було 3 години часу на оглядову екскурсію по Будапешту. Я за цей час встигла прогулятись до парламенту, подивитись собор Св. Іштвана і піднятися на його оглядовий майданчик – види з якого навіть кращі, ніж у Відні, але процес підйому нагору нудніший – тут вже є ліфт:). Дуже раджу кафе Alexandra на проспекті Андраши: на 1-му поверсі книгарня, на 2-му – кафе з інтер'єром не гіршим за Віденську оперу (при цьому там багато столиків, завжди є вільні місця і досить демократичні ціни – 5-6 євро за каву і тістечко).

Загалом поїздка була чудова, спасибі Аккорду за таке яскраве Різдво і спасибі нашій групі за те, що більшість туристів обрали ті факультативи, на які я дуже хотіла потрапити:).

Номінації відгука "Рейс 664"

6

Інші відгуки Mirta

Реклама
Відгуки про інші тури