Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі
Відгук туриста Аккорд тур Мандаринка (Львів) на тур
Поїздка: 12 травня 2013
Відгук:
ТОП рейтинги місяця - Май 2013
Голосов 37 «
Всі лідери  |  Придбати звіт

Відгук на тур Подаруй мені зірки Півночі Скандинавія + Фіорди 

Привіт рейсу № 831! Пишу по свіжій пам”яті детальний хронологічний відгук для тих, хто збирається в подібну подорож. Наш тур 12 травня був пілотним і, незважаючи на деякі нюанси, які завжди виникають, можна сміливо сказати, що вдався. Окрема подяка прекрасним польським водіям-віртуозам Томеку і Хачеку, а також керівнику групи Богдану, які нам у цьому допомогли! Ну і звичайно нашій чудовій групі, особливо веселій і активно-позитивній “гальорці”!

І так, по-порядку:

День 1 — транзитний (710км = 14 год в дорозі).

Виїзд о 14-40 зі Львова, а попереду ще проходження кордону і 710 км до готелю у Каунасі, і дороги — далеко не автобами. Це перша з 2-х помилок менеджера при складанні туру, які нам пообіцяли виправити до наступного виїзду...) Відповідно до готелю ми прибули лише в 4-30 і за всіма правилами відстою автобусу (не менше 9 годин) до Риги змогли виїхати лише в 14-00.

День 2 — Каунас (“бонус”) + Рига (3 год) ) (загальний кілометраж — 605км — 8,5год в дорозі)

Хтось під час відстою автобусу в Каунасі відсипався, а наша активно-позитивна гальорка використала цей момент як додатковий бонус, і з 10 до 14-00 гуляла містом, за цих 4 години втигли обходити все, і навіть планували заскочити у музей чортів, але він нажаль по понеділках закритий. Рівно о 14-00 виїхали в напрямку Риги - 295 км дороги (4 год).

О 17-00 прибули в Ригу, але ще пів години простояли у пробці, і пішохідна екскурсія була з 17-30 до 20-00, вільного часу лише пів години, і в 20-30 вже виїхали до Талліна + 310км (4.5 год) — приїхали до готелю в 1 ночі.

День 3 — Таллін

Для бажаючих факультатив на цілий деньу Хельсінкі (6-00 — 23-00 — паром туди і назад по 2 год, оглядова екскурсія + вільний час), а ми хотіли нормально виспатись до 9 і присвятити цей день Талліну. Відповідно придбали TallinCard на 24 год (24євро) і обходили-об”їздили всі найцікавіші місця та музеї.

День 4 — Таллін + паром (18-00 — 10-00 - 500км)

З 9 по 13-00 прекрасна автобусно-пішохідна екскурсія Талліном, вільний час до 16-45, а після цього посадка на паром Таллін-Стокгольм. На паромі було чим зайнятись — дьюті-фрі, кафе, ресторани, лотерея, жива музика, танці, акробати, дискотека.. Шкода лише що в турі 1, а не 2 нічні паромні переправи...)

День 5 — Стокгольм (11,5год) + нічний переїзд до Бергена (1025 км = 16год в дорозі)

Рівно о 10-00 приплили до Стокгольму, і з 10-30 до 12-30 автобусна екскурсія з 2-ма фотопаузами. Для бажаючих — факультативна пішохідна екскурсія Старим містом, яка, як на мене, повинна би бути включена у оглядову. Далі — вільний час 9год, а в такому прекрасному місті (Старе місто, кафешки, Ратуша, набережна, музейний острів..) вони пролетіли за мить.

В 21-40 нагулявшись містом сідаємо у автобус в очікуванні нічного переїзду. До слова — нічні переїзди переносились легко — автобус Сканія новий і комфортабельний, група всього 19 чоловік — відповідно місця всім було достатньо, виспались..) Особисто я вибираю тури з 1-2 нічними переїздами не лише через їх вартість, а й тому, що великі відстані все-одно треба долати, і краще це робити вночі, і мати більше вільного часу в містах вдень, імхо.

День 6 — продовження переїзду до Бергена + Берген (4год)

Після ночі ми вже прокинулись у казковій Норвегії, і буквально прикипіли з фотокамерами до вікон, милуючись природою та пейзажами Норвегії. Близько 14-00 прибули у Берген, а там 17 травня — найбільше свято норвежців — День Конституції! Отож місто зустріло нас дуже святково — всі у національних костюмах, всі будинки в прарорах, паради, музика і масові гуляння! Це варто побачити. Пішохідна екскурсія 2 год + год вільного часу, які ми використали на прогулянку набережною і підйом на фунікулері на оглядову площадку з чудовим краєвидом на місто. О 18-00 виїхали до готелю на повелення, всі бажаючі мали можливість ще поїхати в центр самостійно, але нас чекав приємний бонус у вигляді затишного 4-зіркового готелю з білим роялем у холлі, у спа-комплексом на даху..

Далі буде..

Інші відгуки Мандаринка

Реклама
Відгуки про інші тури