UKR RUS
Підбір туру
... в країни Європи
в країни відпочинку!

1327
тур(ів)
Пропозиції
Тури з інших міст
...з інших міст
України та Європи!

371
тур(ів)
Країни
...обираємо країну
та їдемо відпочивати

48
країн світу
Де купити тур
... та спокійно
їхати у відпустку!

більше 6000 агентств
Курс валют на 28.03.24
1€ = 42.66 грн.
1$ = 39.46 грн.
1€ = 1.14 $
показувати ціни на сайті в:
Контроль замовлення
... краще все
перевірити
вчасно!
Шукаю тебе :)
... попутника, і пошук
мій буде вдалим!

7000
попутників
Пошук
розширений пошук
Туристичні новини
Підписка на розсилку
 

Курорт Східниця

Днів: от 1
Східниця
Україна

Знаходиться в мальовничій гірській долині за Бориславським перевалом, в 20-ти км від Трускавця. Це прекрасне місце, де навколишні краєвиди радують душу і зачаровують людську уяву. Розташована оздоровниця в оточенні гір на висоті 600 - 900м над рівнем моря, що додають їй особливу чистоту повітря і сприятливий мікроклімат. Влітку тут тепло, середня температура +20 С. Завдяки оточенню гір, зима тут м'яка (до - 15С), при цьому, сніг у горах лежить з осені і до закінчення весни. Місцевий клімат дозволяє відпочинок та оздоровлення в Східниці в будь-яку пору року, як для дорослих, так і для дітей.
Історичні корені Східниці старовинні. Спочатку, люди жили тут завдяки господарству і лісовим промислам. Відкриття нафтових родовищ на Прикарпатті наприкінці 19 сторіччя не оминуло і Східницю. Досить сказати, що в 1880-х роках село займало перше місце в Галичині з розвитку нафтопромисловості. По сусідству, в селищі Борислав, були виявлені родовища озокериту. Видобуток цього дивного мінералу (аналогів якому немає в Європі) велася паралельно нафтовому промислу. Ще одним важливим етапом для Східниці, стало відкриття в 60 -х роках XX століття інженером - дослідником Е.А.Стоцкім цілющих мінеральних джерел. Правда, в радянські часи, розробка і експлуатація їх, велася мляво, зате за час незалежності України ситуація кардинально змінилася. У наші дні поступово, але впевнено, цей куточок набирає статус активного оздоровчого центру, відомого не тільки в Україні, а й в усьому світі.
Поєднання багатьох природних чинників Карпат, які зробили цей бальнеологічний курорт винятковим і унікальним за своїми цілющими властивостями, дозволяє поєднувати відпочинок та лікування у Східниці.
Завдяки особливому хімічному складу тутешні мінеральні джерела створюють ідеальні умови для лікування таких недуг як: захворювання печінки, нирок, шлунково-кишкового тракту, нервової системи, сечовивідних шляхів, циститу, цукрового діабету I і II типів, відновлення після операцій та інших хворіб.
Джерела Східниці, а їх близько 38, поділяються на такі типи:
• слабомінералізовані з високим вмістом органічних речовин, типу «Нафтуся» (мають особливий сірководневий запах);
• середньомінералізовані лужні, типу «Боржомі»;
• слабомінералізовані з малим вмістом заліза.

Джерело № 1
Слабомінералізована, гідрокарбонатно-натрієво-кальцієва вода (призначається при: сечокам'яній хворобі, хронічних піелонефритах, хронічних піелоциститах, захворюваннях жовчовивідної системи (сприяє вимиванню піску і дрібних каменів з нирок).

Джерело № 1С
Слабомінералізована, за складом схожа на «Нафтусю» (рекомендується вживати при хворобах: сечовивідних шляхів, печінки, панкреатитах; дуже корисна для людей хворих на цукровий діабет).

Джерело № 2С «Содова»
Гідро-карбонатно-калієве джерело середньої мінералізації, за властивостями і хімічним складом схоже на «Боржомі» (призначається при захворюваннях кишечника, шлунка, дванадцятипалої кишки, колітах, панкреатитах, впливає на кислотно-лужний баланс).

Джерело № 3
Слабомінералізована, слабокисла гідрокарбонатно-кальцієва мінеральна вода (поліпшує кровообіг, відновлює роботу нирок, має сечогінні та протизапальні властивості).

Джерело № 4
На жаль, через недбале ставлення людей і відсутності благоустрою, це джерело зник. За словами місцевих жителів, саме на воді з 4-го джерела інженер Омелян Стоцький проводив свої експерименти і доводив ученим її ефективність.

Джерело № 5
Гідрокарбонатно-натрієво-кальцієва мінеральна вода (призначається при лікуванні хронічних хвороб жовчовивідних і сечовивідних шляхів).

Джерела № 8, 9, 10 (бювет)
Слабомінералізовані води (призначаються при проблемах сечовивідних шляхів, нирок, порушеннях роботи печінки і жовчних шляхів, сприяють зменшенню рівня холестерину, є сечогінним засобом, чим покращує фільтраційні здатності нирок).

Джерела № 13, 15
Слабомінералізовані з високим вмістом заліза, як стверджують науковців, не мають аналогів в Україні (призначені для лікування: гастритів, ентеритів, колітів, запальних процесів в ШКТ, залізодефіцитної анемії, підвищують гемоглобін, допомагають виводити радіонукліди з організму).

Джерело № 18С
Має такі ж властивості як і «Нафтуся», але містить більш завищену кількість мікроорганізмів і біологічно активних органічних речовин (сприяє зменшенню холестерину в жовчі, збільшення утворення самої жовчі, поліпшується регенерація печінкових тканин і функціональність нирок).

Джерела № 25, 26
Гідрокарбонатно-сульфатно-кальцієво-магнієві мінеральні води, так само за своїм складом схожа на «Нафтусю» (25 рекомендується пити при: хронічних циститах, піелонефритах, гепатитах, холециститах, холангітах, в післяопераційний період і після Боткіна; 26й джерело призначають при: хронічних захворюваннях нирок і сечовивідних шляхів, сечокам'яної хвороби). Саме ці два джерела в народі називають «Андроповське джерело». Назва пішла через пристрасті в 1980-х роках радянського генсека Ю. Андропова до цим цілющих вод.

Джерело № 357С
«Гліцеринове» Середньої мінералізації, сечо - жовчогінної дії, і є альтернативою 25-му і 26-му джерелам, з'явився зовсім недавно на місці колишньої нафтової свердловини, із за чого не рекомендується приймати воду більше 2-3 разів на добу.
 
Следует напомнить, что вся вода с источников сохраняет свои полезные свойства не более 2х - 2,5й часов, а пригодность к употреблению не более 3х суток. Исключение лишь для воды с источника № 2С «Содовая», по словам специалистов, свойства этой воды сохраняются до 1года.
Практически все минеральные воды Сходницы являются целебными и очень полезными для лечения, профилактики и поднятия иммунитета организма. Однако стоит всегда помнить, что самолечение может не только пойти на пользу, но и навредить! Поэтому перед началом употребления минеральных вод, необходимо проконсультироваться с доктором, для назначения дозировки и выбора источников, в индивидуальном порядке.
Озокерит (горный воск) - уникальный в своем роде минерал, как сказано выше, добывается в соседнем Бориславе, имеет сильное воздействие при лечении различных ран, способствует заживлению послеоперационных рубцов, при болях в суставах, радикулитах и многих других недугах.

Назва санаторію
Ціна путівки в грн. для 1 чол.
Ціна ½ DBL на підселенння від
Ціна ½ DBL від
Ціна SNGL від
Три сина та донька 4*
-
500 грн.
783 грн.
Київська Русь 4*
-
536 грн.
736 грн.
Респект 4*
-
338 грн.
566 грн.
Санта-Марія
-
236 грн.
403 грн.
 

Версія для
друку

Догори

Туристична компанія Аккорд Тур ® 2008-2024 +380736303638